Домашнє інжирне варення: простий рецепт

231
Автор : Olga Beznosiuk
Варення з інжиру – ароматні ласощі зі східним акцентом. Його чудовий смак захоплює, а насичений бурштиновий колір буквально заворожує. 🍯✨ Традиційно інжирне варення подають із сиром, свіжим хлібом, грінками і просто до чаю. 💛 Спробуйте – і воно точно стане одним з улюблених у вашій колекції домашніх заготовок! 🤗
Підготовка 30 minutes
Приготування 45 minutes
Кухня Східна
Категорія Заготовки на зиму
Порції 6
Калорійність (100г) 198

Інгредієнти
  

  • 1 кг інжиру
  • 500 г цукру
  • 50 мл лимонного соку
  • лимонна цедра за смаком

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі продукти для приготування варення з інжиру. Заздалегідь простерилізуйте та висушіть банки.
  • Інжир промийте, почистіть від сухих хвостиків, наріжте невеликими шматочками.
  • У каструлі змішайте нарізаний інжир, цукор, лимонний сік і цедру. Доведіть суміш до кипіння і проваріть 25 хвилин на середньому вогні.
  • Перебийте масу до однорідності за допомогою занурювального блендера.
  • Знову доведіть до кипіння інжирне варення, а потім одразу розкладіть його по банках і закатайте.

Від авторів

Спробуйте приготувати варення з інжиру за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт варення з інжиру на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Схожі запити варення з інжиру, варення з інжиру рецепт, варення із інжиру, інжир варення, інжирне варення
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close