Варення з інжиру – ароматні ласощі зі східним акцентом. Його чудовий смак захоплює, а насичений бурштиновий колір буквально заворожує. 🍯✨ Традиційно інжирне варення подають із сиром, свіжим хлібом, грінками і просто до чаю. 💛 Спробуйте – і воно точно стане одним з улюблених у вашій колекції домашніх заготовок! 🤗
Інгредієнти
- 1 кг інжиру
- 500 г цукру
- 50 мл лимонного соку
- лимонна цедра за смаком
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування варення з інжиру. Заздалегідь простерилізуйте та висушіть банки.
- Інжир промийте, почистіть від сухих хвостиків, наріжте невеликими шматочками.
- У каструлі змішайте нарізаний інжир, цукор, лимонний сік і цедру. Доведіть суміш до кипіння і проваріть 25 хвилин на середньому вогні.
- Перебийте масу до однорідності за допомогою занурювального блендера.
- Знову доведіть до кипіння інжирне варення, а потім одразу розкладіть його по банках і закатайте.
Від авторів
Спробуйте приготувати варення з інжиру за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт варення з інжиру на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️