Варення з персиків – густе, ароматне, з неймовірним бурштиновим відтінком, немов застиглий захід сонця. У кожному шматочку радісні спогади про літо і ароматні фрукти. ☀️🍑Неодмінно приготуйте персикове варення в сезон. Це не забере багато часу і сил, зате взимку стане справжньою знахідкою. З млинцями, тостами, крекерами і просто для підняття настрою – чудові ласощі на всі випадки! ✨
Інгредієнти
- 2 кг персиків
- 1 кг цукру
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування варення з персиків. Одразу вимийте та простерилізуйте банки, прокип'ятіть кришки.
- Персики гарненько промийте. Для того щоб позбутися пушка, залийте фрукти на півгодини содовим розчином – 1 ст.л. соди на 1 л води. Після цього ретельно промийте персики проточною водою.
- Наріжте персики скибочками, а потім засипте цукром на 2 години, щоб виділилося достатньо соку.
- На повільному вогні прокип'ятіть персикове варення 2 хвилини, охолодіть при кімнатній температурі.
- Через 8 годин знову поставте каструлю на слабкий вогонь і проваріть варення 3 хвилини.
- Гаряче варення з персиків розкладіть по банках, закрийте та загорніть товстим рушником. Через 1 добу, коли варення охолоне, перенесіть його в комору.
Від авторів
Спробуйте приготувати варення з персиків за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт персикового варення на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️