Варення з шишок для імунітету: класичний рецепт

246
Автор : Olga Beznosiuk
Варення з шишок – корисні ласощі з незвичайним смаком і чудовим ароматом лісу. 🌲 Його здавна застосовують у народній медицині, як сильний засіб для зміцнення імунітету і відновлення сил. Готувати таке варення потрібно з маленьких смолистих і м'яких шишок 2.5-4.5 см. Збирати їх слід далеко від доріг на чистому повітрі у період з кінця квітня по червень. 🗓
Ми підготували два рецепти варення із соснових шишок: швидкий з варкою і триденний без варки. Спробуйте обидва! 🙌
Підготовка 3 hours 30 minutes
Приготування 3 days 20 minutes
Кухня Європейська
Категорія Заготовки на зиму
Порції 20
Калорійність (100г) 173

Інгредієнти
  

Варіант 1 (з варкою)

  • 500 г соснових шишок
  • 600 г цукру
  • 1-2 ст.л. лимонного соку
  • вода щоб покрила шишки

Варіант 2 (без варки)

  • 500 г соснових шишок
  • 800 г цукру

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі продукти для приготування варення з шишок. Для роботи знадобляться рукавички та посуд із нержавіючої сталі або алюмінію.
  • Процес підготовки для обох варіантів однаковий: перебрати, промити шишки холодною водою, а потім замочити на 3 години. Це дасть змогу позбутися комах і характерної соснової гіркоти.
  • Для першого способу помістіть підготовлені шишки в каструлю, додайте цукор. Налийте води стільки, щоб покрити шишки, перемішайте.
  • Поставте каструлю на сильний вогонь і доведіть до кипіння, безперервно помішуючи. Зменшіть вогонь до середнього і проваріть 10 хвилин. Зніміть каструлю з плити, вкутайте товстим рушником і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі.
  • Знову поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, одразу зніміть, закутайте і приберіть прочахати.
  • Втретє закип'ятіть, проваріть 10 хвилин, зніміть із плити, накрийте кришкою й охолодіть. Ще двічі доводьте шишки до кипіння, але не варіть, а одразу прибирайте убік на 30 хвилин. Востаннє закип'ятіть варення із соснових шишок, зніміть із плити, злегка охолодіть та змішайте з лимонним соком.
  • Холодне варення розкладіть по чистих сухих банках разом із шишками або процідіть. У будь-якому разі, їстівний тільки сироп, шишки їсти не можна.
  • Для другого способу підготовлені шишки розріжте на четвертинки і складіть у банку, пересипаючи цукром. Прикрийте банку, гарненько струсіть, а потім залиште в теплому темному місці на 3 дні, накривши подвійним шаром марлі. Періодично заготовку необхідно струшувати.
  • Варення із соснових шишок, приготоване другим способом без варки, приберіть на зберігання в холодильник. Для цього попередньо процідіть його або залиште зі шматочками шишок.
  • Варення із соснових шишок можна зберігати до двох років у темному прохолодному місці. Дорослим буде достатньо 2 десертних ложок двічі на день, а дітям – 2 чайних ложок.

Від авторів

Спробуйте приготувати варення з шишок за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт варення з соснових шишок на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Цей рецепт шукають за запитами: варення з соснових шишок, варення з соснових шишок рецепт, варення з шишок, варення з шишок рецепт, варення з шишок сосни, варення із соснових шишок, варення із шишок, рецепт варення з соснових шишок, рецепт варення з шишок, шишкове варення
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close