Варення з вишні без кісточок – обов'язкова заготовка на зиму. 🍒 Його можна подавати з млинцями, сирниками і вафлями, використовувати для приготування всіляких десертів і пирогів, додавати в компоти та киселі. 😋Головною перевагою такого варення з вишень є відсутність кісточок. Завдяки цьому воно безпечне у вживанні та значно смачніше. До того ж, його можна довше зберігати. Приготуйте за нашим рецептом і оцініть! 😉
Інгредієнти
- 1 кг вишні
- 1 кг цукру
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування варення з вишні без кісточок. Банки одразу вимийте з содою та простерилізуйте над парою. Не забудьте прокип'ятити кришки.
- Вишню промийте, а потім залийте холодною водою на 15 хвилин.
- По закінченню часу злийте воду, вишню очистіть від кісточок, помістіть у каструлю.
- Засипте вишню цукром, накрийте кришкою або рушником і залиште на 4 години.
- На повільному вогні прокип'ятіть вишневе варення 5 хвилин, зніміть з плити та приберіть убік остигати.
- Через 4 години знову прокип'ятіть варення з вишень 5 хвилин. Обов'язково перемішуйте його в процесі. Зніміть каструлю з вогню і залиште на 4 години.
- Втретє закип'ятіть вишневе варення, проваріть тепер уже 15 хвилин.
- Розкладіть гаряче варення в банки та закатайте.
Від авторів
Спробуйте приготувати варення з вишні за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт вишневого варення на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️