М’які, ніжні й повітряні — саме такими виходять вареники на дріжджах, якщо приготувати їх за цим рецептом. Тісто відмінно поєднується з солодкими начинками, особливо з ягодами: воно виходить пишним і добре утримує сік. Вареники на дріжджах і соді особливо смачні, якщо готувати їх на пару — тоді вони стають ще більш легкими й апетитними. Тим не менш тісто на вареники на дріжджах чудово підходить і для варіння у воді. Обирайте будь-яку начинку та спосіб приготування на свій смак. Універсальний рецепт для всієї родини 👨👨👦👦
Інгредієнти
Для тіста:
- 650 г пшеничного борошна
- 500 мл кефіру або кислого молока
- 15 г свіжих дріжджів або 1 ч. л. сухих
- 0.5 ч.л. соди
- 1 ст.л. цукру
- щіпка солі
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі інгредієнти для приготування тіста на вареники на дріжджах і соді.
- Підігрійте кефір до злегка теплого стану й всипте в нього цукор, сіль, дріжджі та соду. Перемішайте й залиште на 20 хвилин.
- Просійте борошно й поступово вводьте його в рідку частину, спочатку розмішуючи ложкою, потім вимішуючи руками.
- Замісіть м’яке тісто, яке трохи липне до рук, але добре тримає форму.
- Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 30–40 хвилин для підйому.
- Обімніть підняте тісто й приступайте до формування вареників з улюбленою начинкою.
- Варіть вареники в підсоленій воді або на пару 7–10 хвилин, залежно від товщини тіста та начинки.
Від авторів
Спробуйте приготувати тісто для вареників на дріжджах за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт вареників на дріжджах на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️