Пишні вареники на кефірі з содою: покроковий рецепт

324
Автор : Igor Anisimov
Мабуть, це найшвидший і надійний спосіб приготування пишного і ніжного тіста без дріжджів. Вареники на кефірі з содою чудово поєднуються з солодкою або солоною начинкою, а саме тісто універсальне, не потребує довгого вимішування. Такий рецепт особливо сподобається тим, хто хоче отримати гарантований результат без зайвих клопотів.
Тісто для вареників на кефірі можна зварити або обсмажити — воно все одно залишиться м'яким. Від вас вимагається лише правильне з'єднання інгредієнтів і не забути дати тісту трохи «відпочити». Немає ніяких сумнівів, що такі вареники на кефірі обов'язково стануть вашим фаворитом. Як приклад, пропонуємо ознайомитися з рецептом, де начинкою буде картопляне пюре 🍽
Підготовка 1 hour
Приготування 8 minutes
Кухня Українська
Категорія Основні страви
Порції 4
Калорійність (100г) 215

Інгредієнти
  

Для тіста:

  • 400 г борошна
  • 250 мл кефіру
  • 1 яйце
  • 0.5 ч.л. соди
  • 0.5 ч.л. солі

Для начинки:

  • 5 картоплин середнього розміру
  • 2 цибулини
  • 50 мл рослинної олії
  • 0.5 ч.л. солі
  • спеції за смаком

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте все необхідне для приготування вареників на кефірі з содою.
  • Відваріть очищену картоплю в підсоленій воді 20-25 хвилин до готовності.
  • Обсмажте нарізану цибулю на олії до золотистого кольору.
  • Розім’яту картоплю в пюре + смажену цибулю з олією, посолити, поперчити і перемішати.
  • В ємності з'єднайте яйце, кефір і сіль, перемішуючи до стану однорідності.
  • Туди ж відправте соду і повторно перемішайте — маса почне пінитися.
  • Частинами додавайте просіяне борошно, замішуючи тісто.
  • Коли маса ущільниться, викладіть її на стіл, продовжуючи вимішувати руками, поки не вийде м'яке, еластичне тісто для вареників.
  • Прикрийте його рушником на 15–20 хвилин, нехай відпочине.
  • Тепер розкатуємо тонке тісто товщиною не більше 3-5 мм і вирізаємо кружечки.
  • Начинку викладаємо по центру кружечка, з'єднуємо краї і ретельно защипуємо.
  • Відваріть вареники на кефірі в підсоленій воді 4–6 хвилин після спливання.
  • Традиційно вареники подаються гарячими з маслом, сметаною або улюбленим соусом за бажанням.

Від авторів

Спробуйте приготувати пишні вареники на кефірі за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт вареників на кефірі на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Цей рецепт шукають за запитами: вареники на кефірі, тісто для вареників на кефірі
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close