Вишневе варення з кісточками – зручний і простий спосіб для тих, хто не бажає витрачати дорогоцінний час на кухню. Ягоди достатньо просто помити, змішати з цукром і проварити тричі по 5 хвилин. ⏳Слід зазначити, що варення з вишні з кісточками має цікавий смак мигдалю. Звичайно, при цьому термін його зберігання скорочується до 8 місяців – чудова причина для того, щоб з'їсти варення за першої можливості. 😋
Інгредієнти
- 1 кг вишні
- 1.8 кг цукру
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування вишневого варення з кісточками. Банки та кришки попередньо простерилізуйте.
- Переберіть вишню, видаляючи плодоніжки та зіпсовані ягідки. Залийте вишню підсоленою водою на 15 хвилин – це дасть змогу позбутися черв'ячків. Після цього гарненько промийте ягоди проточною водою.
- Помістіть вишню в каструлю, змішайте з цукром і накрийте кришкою. Приблизно півгодини заготовка має постояти.
- На повільному вогні доведіть варення до кипіння, зніміть з плити й остудіть до кімнатної температури.
- Закип'ятіть вишневе варення з кісточками, проваріть 5 хвилин і знову охолодіть. Повторіть цю процедуру ще два рази.
- Після третього кип'ятіння, розкладіть гаряче варення в банки та закатайте.
Від авторів
Спробуйте приготувати варення з вишні з кісточками за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт варення з вишні з кісточкою на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️