Яблучне варення шматочками – улюблена багатьма господинями заготовка на зиму. 🍎 Окрім відмінного смаку з чудовим медовим підтоном і апетитного аромату, воно захоплює ще й своєю консистенцією. Таке варення з яблук ідеально підходить для начинки у домашній випічці. 🥧Нехай вас не лякає тривалий процес приготування. Більшу частину часу фрукти просто настоюються в сиропі, активної участі близько півгодини. 😊
Інгредієнти
- 2 кг яблук
- 1.5 кг цукру
- 30 мл лимонного соку
- 0.5 ч.л. лимонної кислоти
- 200 мл води
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування яблучного варення шматочками. Банки вимийте з содою, кришки прокип'ятіть.
- Яблука промийте та наріжте скибочками, видаляючи кісточки та насіння.
- Помістіть яблука у великий таз і залийте підкисленою водою (1 ч. л. лимонної кислоти на 2 л води) – завдяки цьому фрукти не темнітимуть.
- У глибокій каструлі змішайте воду, цукор і сік лимона. Прокип'ятіть сироп 2 хвилини.
- Всипте яблука в гарячий сироп, зніміть каструлю з вогню і залиште під кришкою на ніч (6-8 годин).
- Поставте каструлю на слабкий вогонь, всипте лимонну кислоту і прокип'ятіть яблучне варення 7 хвилин. Потім знову залиште його на 10 годин. Таку процедуру необхідно повторити ще два рази.
- Після третього кип'ятіння розкладіть варення з яблук по банках і закатайте.
Від авторів
Спробуйте приготувати янтарне яблучне варення за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт яблучного варення на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️