Яйця, фаршировані грибами – це проста і смачна закуска, яка прикрасить будь-який стіл. Ніжна начинка з обсмаженими печерицями, зеленою цибулею і сиром робить страву ситною і ароматною.
Інгредієнти
- 5 яєць
- 150 г печериць
- 50 г твердого сиру
- 2 ст.л. майонезу
- дрібка меленого мускатного горіха
- сіль, мелений перець за смаком
- зелена цибуля за смаком
- рослинна олія + вершкове масло для обсмажування
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі інгредієнти для приготування фаршированих яєць з грибами.

- Відварені вкруту яйця очистіть, розріжте вздовж на 2 рівні половинки і відокремте жовтки.

- Гриби помийте, дрібно наріжте і викладіть на суху сковороду. Смажте до випарювання рідини, потім додайте на сковороду рослинну олію та трохи вершкового масла. Обсмажте гриби до золотистого кольору.

- Зелену цибулю помийте, дрібно наріжте. Додайте цибулю на сковороду з грибами, обсмажте пару хвилин. Зніміть сковороду з вогню і залиште до охолодження.

- Жовтки подрібніть за допомогою виделки, додайте до них обсмажені з цибулею гриби, майонез і дрібно натертий сир. Ретельно перемішайте. Додайте за смаком сіль і спеції.

- Наповніть половинки білків начинкою з гіркою. Яйця, фаршировані грибами, готові! Подавайте яйця охолодженими, прикрашеними зеленню або скибочками обсмажених грибів.

Від авторів
Поради:
- Майонез наполовину або повністю можна замінити сметаною, це знизить калорійність страви.
- За бажанням, при обсмажуванні грибів можна додати 1 зубчик часнику.
- Зелену цибулю можна не обсмажувати, а додати дрібно нарізаною – це надасть закусці більш яскравий, весняний смак.





