Як смачно приготувати яловичу печінку, щоб вона була м’якою

277
Автор : Olena Brusenska
Як приготувати яловичу печінку м'якою? Секрет у правильному маринаді та швидкому обсмажуванні. Яйце з сіллю та часником робить шматочки ніжними, сода прибирає гіркоту, а кукурудзяне борошно допомагає зберегти соковитість. Якщо дотримуватися цих простих правил, печінка вийде м'якою, ароматною та смачною. Тепер ви знаєте, що приготувати м'яку яловичу печінку зовсім не складно. Печінка виходить смачною і ніжною навіть у початківців господинь.
Підготовка 2 hours 10 minutes
Приготування 20 minutes
Кухня Європейська
Категорія Основні страви
Порції 4
Калорійність (100г) 180

Інгредієнти
  

  • 600 г яловичої печінки
  • 1 яйце
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 ч.л. цукру
  • 1 ч.л. солі без гірки
  • ½ ч.л. соди
  • кукурудзяне борошно для панірування
  • рослинна олія для смаження

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування яловичої печінки з содою.
    Крок 1 Інгредієнти для приготування яловичої печінки з содою
  • Печінку добре помийте, обсушіть за допомогою паперового рушника, видаліть плівку. Потім наріжте на середні або великі шматочки.
    Крок 2 Печінку помили нарізали на шматки
  • Приготуйте маринад для печінки: яйце з сіллю і цукром збийте за допомогою вінчика, додайте подрібнений часник і соду.
    Крок 3 Маринад для печінки збили яйця з сіллю цукром додали соду та подрібнений часник
  • Залийте отриманим маринадом печінку і поставте в холодильник на 2 години (краще залишити на ніч).
    Крок 4 Печінку залили маринадом
  • Обваляйте кожен шматочок печінки в кукурудзяному борошні.
    Крок 5 Шматочки печінки обвалюють у кукурудзяному борошні
  • Викладіть печінку на добре розігріту і змащену олією сковороду, обсмажте на сильному вогні з двох боків до золотистої скоринки. Додайте 1-2 ст.л. гарячої води. Накрийте кришкою і протушкуйте на повільному вогні ще хвилин 5. Готовність печінки перевірте, розрізавши найбільший шматочок – відсутність яскраво-червоного кольору свідчить про те, що вона просмажена як потрібно.
    Крок 6 Печінка смажиться на сковороді
  • Смачна і м'яка яловича печінка на сковороді готова! Тепер ви знаєте як смачно приготувати яловичу печінку, щоб вона залишалася соковитою і без гіркоти.
    Як приготувати яловичу печінку м'якою рецепт з фото

Від авторів

Спробуйте приготувати яловичу печінку за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт як посмажити яловичу печінку на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Цей рецепт шукають за запитами: як приготувати яловичу печінку, як приготувати яловичу печінку м'якою
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close