🤗 Поділюся з вами простим рецептом-порадою, як смачно посмажити креветки в панцирі на сковороді. У вас вийде дуже яскрава і поживна закуска, яку захочеться готувати знову і знову! Зазначу, що креветки можуть бути будь-які: тигрові, королівські, звичайні. Просто врахуйте, що чим менший розмір креветок, тим швидше вони приготуються.
- Розморозьте попередньо креветки в панцирі та промийте їх під проточною водою. Простежте, щоб стекла зайва рідина.
- Візьміть 4 зубчики часнику. Два з них очистіть і дрібно порубайте. Інші два зубчики залиште неочищеними, але добре помийте.
- Дрібно наріжте зелену цибулю або цибулю Шалот.
- Розігрійте сковороду, додайте рослинну олію. Викладіть ваші креветки, додайте сіль, 2 неочищених зубчики часнику, червоний мелений + духмяний перець. Також можете додати ваші улюблені спеції: розмарин, орегано, сухий базилік тощо. Добре перемішайте.
- Слідкуйте за кольором креветок – щойно вони почнуть виражено червоніти, додайте подрібнений часник і обсмажте креветки ще 2-3 хвилини, помішуючи. Важливо не перетримати креветки на вогні, щоб вони зберегли свою ніжність.
- Відправте до креветок дрібно нарізану цибулю і збризніть їх соком лимона. Все гарненько перемішайте і зніміть креветки з вогню.
- Готові смажені креветки в панцирі викладіть на блюдо і прикрасьте гілочками свіжої зелені.
Ця страва дуже смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Смачного!
🍤 Рецепти зі смаженими креветками:
Салат з креветками та авокадо за 30 хвилин
Салат Цезар з креветками, як у ресторані