Коли навесні на ринку з'являється перша свіжа зелень, саме час готувати зелений борщ – але не звичайний, а з родзинкою. У цьому рецепті я додаю томатну пасту, яка надає страві яскравого кольору і насиченого смаку, роблячи її по-справжньому особливою. Щавель, яйце, свіжа зелень і легка кислинка томату – все складається в ароматну тарілку настрою. Вариться просто, виходить – надзвичайно!
Інгредієнти
- 500 г м'яса на кістці (можна будь-яке: яловичина, свинина, курка)
- 3-4 шт картоплі
- 1 цибулина
- 1 морква
- 4 яйця
- 1 пучок щавлю
- 3 л води
- 1 ст.л. томатної пасти
- 1 ст.л. рослинної олії
- 1-2 шт лаврового листа
- сіль, спеції за смаком
- зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) за смаком
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі інгредієнти для приготування зеленого борщу зі щавлем.
- Промийте м'ясо (у мене це яловичина), перекладіть його в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Коли вода закипить, зніміть піну та варіть м'ясо на повільному вогні до готовності (яловичину - приблизно 1.5 години, свинину - близько години, курку - 15 хвилин).
- Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці.
- Приготуйте засмажку до борщу. На добре розігріту сковорідку з рослинною олією викладіть цибулю та моркву, обсмажте овочі на середньому вогні впродовж 2-3 хвилин, додайте томатну пасту та обсмажте все ще кілька хвилин.
- Відварені вкруту яйця наріжте кубиками.
- Листя щавлю добре промийте під проточною водою, наріжте тонкими смужками.
- Промийте та дрібно наріжте зелень (у мене це кріп і зелена цибуля).
- Готове м'ясо дістаньте з бульйону, відокремте від кісток, наріжте невеликими шматочками і відправте назад до бульйону. Додайте в каструлю лавровий лист.
- Очищену картоплю наріжте невеликими кубиками та додайте в бульйон. Посоліть бульйон. Варіть картоплю до готовності.
- Додайте в каструлю засмажку, нарізані яйця, зелень і спеції. Проваріть борщ ще 5-7 хвилин. Спробуйте на смак, можливо ви захочете додати ще трохи солі чи спецій.
- Додайте нарізаний щавель, доведіть борщ до кипіння і вимкніть вогонь. Накрийте каструлю з борщем кришкою та дайте настоятися щонайменше 10 хвилин.
- Справжній український борщ зелений готовий! Подавайте борщ зелений зі сметаною та житнім хлібом і відчуйте смак весни в кожній ложці!
Від авторів
Порада: щавлевий борщ можна приготувати як на м'ясному бульйоні, так і в пісному варіанті – цей борщ потішить смаком, ароматом і чудово наситить у будь-якому виконанні.
Спробуйте приготувати борщ зі щавлем за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли зелений борщ рецепт українською на сайті bazylik.com.ua (Ще більше смачних ідей і натхнення – у нашому Телеграм-каналі. Підпишіться, там дуже апетитно!) ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
🤗 Рекомендуємо почитати:
Чи можна їсти борщ при панкреатиті?
Чи можна їсти борщ при цукровому діабеті?