Єврейська баклажанна ікра відрізняється від класичних версій страви наявністю варених яєць. 🥚 Вони надають закусці ніжної текстури, особливого смаку і додаткової ситості. В якості основних інгредієнтів тут використовуються запечені баклажани та свіжі помідори.Ікра з баклажанів по єврейськи – прекрасний варіант на кожен день і для святкового застілля. З хрустким тостом, свіжим хлібом або просто так ложками – дуже смачно! 😋 Спробуйте та оцініть! ❤️
Інгредієнти
- 800 г баклажанів
- 300 г помідорів
- 100 г цибулі
- 1 зубчик часнику
- 2 варених яйця
- 2 ст.л. рослинної олії
- 2 ч.л. оцту
- мелений чорний перець за смаком
- сіль за смаком
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування єврейської баклажанної ікри.
- Баклажани викладіть на застелене деко і відправте на 20 хвилин у духовку, заздалегідь прогріту до 200 градусів.
- Запечені овочі остудіть, а потім акуратно почистіть від шкірки.
- На помідорах зробіть невеликі надрізи, промийте окропом, зніміть шкірку.
- Варені яйця почистіть від шкаралупи, промийте.
- Цибулю та часник почистіть від лушпиння, наріжте великими шматочками.
- Пропустіть через м'ясорубку всі заготовки: баклажани, помідори, цибулю, часник, яйця.
- Отриману масу заправте олією, оцтом, сіллю і меленим перцем. Єврейська ікра з баклажанів готова. Смачного!
Від авторів
Спробуйте приготувати єврейську баклажанну ікру за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт ікри з баклажанів по єврейськи на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть в пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️